joi, 6 martie 2008

TEMA SGID, Mediu GIS 408

Lucrari de laborator
la Sisteme geografice informatice dedicate (SGID) entru semestrul 8, anul de invatamant 2007-2008
Grupa 408


Fie sistemul informatic geografic (SIG) pentru care s-a intocmit studiul de fezabilitate pe semestrul 7, pentru zona si tematica lucrarii de licenta.. Pentru acest SIG, se procura sursele de date.
1.Se digitizeaza sursele grafice, se prelucreaza si se introduc in baza de date geospatiale. Se acorda atentie alegerii proiectiilor cartografice, a datumului geodezic si georeferentierii.
2.Folosind fisierele rezultate se realizeaza diferite reprezentari grafice posibile (harti, scheme, cartodiagrame, curbe de nivel, repezentari prin umbre, reprezentare 3D sau 2,5 D, reprezentarea de profile pe diferite directii etc.), suprapunerea diferitelor reprezentari peste imaginea initiala ca fundal pentru zona selectata, in functie de tematica SIG.
3.Unde este cazul, se face si analiza geomorfologica a reliefului zonei.
4.Se intocmeste un memoriu cu descrierea pe scurt a operatiunilor executate, in care vor fi analizate rezultatele, document word, care contine si imaginile initiala si finale. Lucrarile se prezinta prin mesaje e-mail si pe CD (doar “dosar” electronic - folder, inclusiv cu surse). Denumirea dosarului va fi, de exemplu « SGID_2008_POPA_DANIELA ». Toate fisierele se introduc in acest dosar, inclusiv memoriul, dosarul se arhiveaza si se anexeaza la un mesaj email. Pe CD, acelas dosar va fi nearhivat.
Nota: pot fi folosite diferite aplicatii si surse disponibile, una sau mai multe, cu transferul datelor intre aplicatii, in functie de tematica SIG.

Prof. univ. dr. ing. Nitu Constantin 19.02.2008

Niciun comentariu: